10 Mart 2015 Salı

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ, 21 MART'TA ANKARA'DA MHP BÜYÜK KONRGRESİ'Nİ TOPLAYACAK MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 21 Mart’ta Ankara’da MHP Büyük Kongresi’ni topluyor

BAHÇELİ, 21 MART'TA ANKARA'DA MHP BÜYÜK KONRGRESİ'Nİ TOPLAYACAK
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 21 Mart’ta Ankara’da MHP Büyük Kongresi’ni topluyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 21 Mart’ta Ankara’da MHP Büyük Kongresi’ni topluyor. Bahçeli, gazetecilerin kongreye ilişkin soruları üzerine Ankara’da çok farklı bir gün yaşanacağını, şenlik havasının hâkim olacağını belirterek, “Baktığınız her yerde üç hilali göreceksiniz” dedi.
‘TÜRK BAYRAMI’ 
MHP Lideri Bahçeli, Nevruz’a denk gelen kongrede, parti içine yenilenme mesajı verecek, Nevruz’un geçmişten bugüne uzanan Türklerin bayramı olduğunu kaydedecek. 21 Mart’ın, “eski 12 hayvanlı Türk takviminde baharın başladığı günü simgelediğine” işaret etmesi beklenen Bahçeli’nin, çözüm sürecine yönelik olarak da sert mesajları olacağı belirtiliyor. Diyarbakır’da, kitlelerin Nevruz için meydanda toplanacağı, Öcalan’ın çözüm süreci ve silahların bırakılması konusunda önemli mesajlarının yer alması beklenen mektubunun okunduğu saatlerde Bahçeli, Ankara’da Türkiye’nin dört bir yanından gelen ülkücülere seslenecek.
'KÜRT VATANDAŞLARA KARŞI TUTUM İÇİNDE DEĞİLİZ'
Bahçeli, MHP’nin Kürt vatandaşlara karşı bir tutum içinde olmadığını, Kürt vatandaşları da kullanan örgüt ile hükümetin, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarla Türkiye’nin geleceğini karartabilecek bir bölünme ve çözülme sürecine yol açabileceğini vurgulayacak. Bu sürecin iç çatışmaya meydan vermemesi için Bahçeli, 7 Haziran’ın önemine vurgu yapacak, bu çerçevede ülkenin geleceğinden endişe duyan vatandaşları MHP’ye oy vermeye çağıracak.
‘ANKARA’DATOPLAYALIM’
Abdullah Öcalan'ın PKK’ya silahsızlanma çağrısı yapmasının ardından MHP’nin genel başkan yardımcıları, Bahçeli’ye büyük kongre tarihini işaret ederek, “Diyarbakır’da çözüm sürecini desteklemek, Apo’yu alkış- lamak için 500 bin kişi toplanacaksa, biz Ankara’da 1 milyon kişiyi toplayalım. Böylece güçlü bir mesaj vermiş oluruz” önerisinde bulundu. Bu çerçevede teşkilatlarda çalışmalar başlatıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder